Selecteer een pagina

Deze zomer vieren Nederlanders massaal vakantie in eigen land. Amsterdam is topfavoriet wat betreft dagjes uit. De hoofdstad van het land heeft veel te bieden en is daarom erg geliefd. Om in Amsterdam te komen voor een dagje uit heb je diverse mogelijkheden. Zo kan je kiezen voor het openbaar vervoer of de auto, of in de buurt kiezen voor autoverhuur voor een dag. Aangezien er zoveel te doen is in Amsterdam zal je keuzes moeten maken als je er maar een dagje bent. Om een beetje overzicht te creƫren kan je hier wat tips vinden voor de leukste activiteiten in Amsterdam.

Dierentuin

Artis is een bekende plek waar menig kind al vaak is geweest. De dierentuin in het centrum van Amsterdam heeft diverse dieren, olifanten, giraffes en een prachtige vlindertuin. Je zal deze zomer vooraf moeten reserveren omdat er maar een beperkt aantal bezoekers wordt toegelaten. Er zijn in de dierentuin genoeg mogelijkheden om een hapje en een drankje te kopen en ook in de buurt van Artis zitten veel leuke restaurants waar je aan het einde van de dag terecht kunt.

Rondvaartboot

De grachten van Amsterdam zijn een groot plezier om door heen te varen. De meeste rondvaartboten starten bij Amsterdam Centraal en geven je tijdens het varen gelijk een gids mee die je veel zal vertellen over wat je onderweg tegenkomt. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een alternatief waarbij je in een kleinere groep vaart. Afhankelijk van je interesses kun je kiezen voor bijvoorbeeld een tour over de geschiedenis, een tour met cocktails of een tour over kunst. Zo is er voor iedereen wat.

Nemo

Voor zowel kinderen als volwassenen is er veel te beleven in Nemo. Het museum is een echt doe museum waarbij je alles zelf kan uitproberen en er op los kan experimenteren. Daarnaast heeft het museum geregeld speciale activiteiten die je kunt bezoeken.

In de omgeving van Amsterdam is tevens ook veel te beleven voor als Amsterdam toch te veel is voor een dagje. Er zijn dan ook campings in de buurt zodat je toch in de natuur kan slapen maar ook van de stad kan genieten. Kies voor goedkoop auto huren zodat je flexibel bent en veel kunt bezoeken tijdens jou korte bezoek aan de hoofdstad.