Selecteer een pagina

Pallets worden veel gebruikt en pallets worden gebruikt voor veel verschillende dingen, zoals verplaatsen van goederen, hutten bouwen of het maken meubelen. Er zijn veel verschillende soorten pallets met verschillende afmetingen. Pallets kunnen ook van verschillende materialen gemaakt worden. De meeste pallets worden gemaakt van hout, kunststof of metaal. De materiaalkeuze hangt af van waarvoor de pallet gebruikt gaat worden maar ook aan de omgeving. Het draagvermogen van elke pallet is anders maar is wel handig om op te letten als je een pallet gaat aanschaffen. Maar ja, wat zijn nou eigenlijk de meest gebruikte pallets en wat is de meest gangbare afmeting van een pallet?

Europallet afmetingen

Europallets zijn de pallets die het meest gebruikt worden in Europa. Europallets hebben een draagvermogen van 2000 kilogram. Een officiĆ«le europallet een heeft een gebrand keurmerk met de letters EPAL op de klos van een pallet. Je kunt een europallet aan alle kanten optillen met een heftruck. Als je een pallet aan alle zijdes kan optillen spreek je van een 4-weg uitvoering.  Een europallet bestaat uit verschillende houten onderdelen. De afmeting van een europallet is 80 x 120 cm. Het gewicht van een Europallet is 25 kilogram. De europallet afmeting  is de afmeting die het meest gebruikt wordt van alle pallet soorten. Een europallet is het meest bekend onder de mensen en wordt daardoor het meest gebruikt.

Blokpallet afmetingen

Blokpallets bestaan uit houten planken en blokken die ook wel klossen worden genoemd. Een blokpallet bestaat uit een bovendek, tussendek, onderdek en klossen. Blokpallets kunnen verschillende maten hebben. De meest bekende afmetingen van blokpallets zijn.

  • 60 x 80 cm
  • 80 x 120 cm
  • 100 x 120 cm
  • 120 x 120 cm

Een blokpallet kan net zoals een Europallet aan alle zijdes van de pallet worden opgetild. Als er geen maat bij de pallet beschrijven staat wordt de standaard maat bedoeld 100 x 120 cm. Het draagvermogen van een blokpallet wordt bepaald door de dikte van de planken. Een blokpallet is verkrijgbaar in verschillende modellen licht, middelzwaar en zwaar.

Gebruik van pallets

Pallets kunnen voor veel verschillende doeleinden gebruikt worden zoals het verplaatsen van goederen. Ook kun je met behulp van pallets verschillende dingen maken zoals een bed, tafel of een mooie hut. Er zijn veel verschillende soorten pallets van verschillende materialen. Ook is het belangrijk om te letten op het draagvermogen van de de pallet. Het draagvermogen verschilt namelijk per pallet. Als vragen hebt over welke pallet je het best kan gebruiken neem dan een kijkje op de website van Palletcentrale.